Czym podyktowane jest zainstalowanie szlabanu przy wjeździe z drogi przed waszym blokiem na pas?
Przecież nie zmniejszyło to ruchu na drodze przed blokiem, a wręcz przeciwnie: kierowcy nie mogąc wjechać i zaparkować na pasie, zostawiają auta na jezdni, na chodniku, na wjeździe do garażu, na miejscach dla niepełnosprawnych...
Ciężko mi tez uwierzyć w deficyt miejsc parkingowych na pasie, skoro jest to duży teren bez specjalnie wyznaczonych miejsc.
Dodatkowo najemcy lokali usługowych z pawilonu przy pasie mają utrudniony dojazd z towarem itp.
Proszę o potraktowanie pytania poważnie. Moim celem nie jest udowadnianie, że nie macie Państwo racji. Wyłożyłem jedynie własne wątpliwości nt. zasadności montowania tego szlabanu, i to po dwóch uszkodzeniach szlabanu, bo nie mogę się doszukać dobrych stron, które, mimo wad tego rozwiązania, przemawialyby na jego korzyść.
Ps. Czy głosowaliście Państwo zamontowanie szlabanu w formie uchwaly czy była to decyzja podjęta poza zebraniem / głosowaniem wspólnoty?
Dziękuję i pozdrawiam Sąsiadów